Testing Services

Image: Students at desk taking exam

 

ISYS 263 Waiver Exam preparation:

    Students may prepare for the proficiency test in basic information systems by studying any basic computer textbook, any introductory Excel 2000 or 2002 textbook, and any introductory information systems textbook (e.g., Discovering Computers 2003: Complete Concepts and Techniques, by Shelly, Cashman, Vermaat, & Sebok, Course Technology, February 8, 2002;Exploring Microsoft Excel 2000 VBA Edition, Nickerson, 2nd ed., Prentice Hall, 2001).


    SAMPLE QUESTIONS:

    1. A local area network (LAN) would be used mostly for
    a. individual information systems
    b. personal information systems
    c. workgroup information systems
    d. organizational information systems
    e. enterprise information systems

    2. All of the following are true about networked computer systems except
    a. many businesses have replaced their multi-user systems with networked computer systems
    b. client-server architecture is becoming increasingly more common for networked computer systems
    c. the trend is toward using larger computers in networked computer systems
    d. networked computer systems are used in interorganizational computing systems
    e. all sizes of organizations and businesses use networked computer systems

    3. All of the following are primary storage terms except
    a. memory
    b. internal storage
    c. temporary storage
    d. permanent storage
    e. computer memory

    4. The functions of an information system are performed by
    a. operators
    b. users
    c. system software
    d. application software
    e. programmers

    5. Bandwidth is
    a. a channel type
    b. a measure of how fast data can be transmitted
    c. a measure of how much data can be transmitted at once
    d. the speed of the communications processor
    e. the size of memory in the communications processor

    6. All of the following are true about an indexed file except
    a. it can be stored on a magnetic tape
    b. it is actually two files
    c. it can be accessed sequentially
    d. it can be accessed randomly
    e. the indexes are stored in sequence

    7. Making changes in a worksheet to see what would happen to other figures when changes are made is called
    a. shadow analysis
    b. marginal analysis
    c. what-if analysis
    d. change analysis
    e. data analysis

    8. The main type of information system used for operational support is the
    a. transaction processing system
    b. the office automation system
    c. the database system
    d. the long-distance system
    e. the decision support system

    9. Day-to-day decisions whose outcomes will affect the organization for short periods of time are called
    a. day-to-day decisions
    b. everyday decisions
    c. operational decisions
    d. tactical decisions
    e. strategic decisions

    10. In the formula =B5*B6+C3/D4^2, which expression will Excel evaluate first?
    a. B5*B6
    b. B6+C3
    c. C3/D4
    d. D4^2

    11. The function =AVERAGE(A6:A8) is the equivalent of the formula:
    a. A6+A7+A8/3
    b. =(A6+A7+A8/3)
    c. =(A6+A7+A8)/3
    d. =(A6+A8)/2

    12. What is the purpose of an absolute cell reference?
    a. To have cell address which will reflect any address changes made in a formula
    b. To protect a formula from any changes
    c. There is no difference in an absolute cell address than a typical cell address
    d. To keep a cell address constant regardless of where the cell is referenced, moved, or copied

    13. Which column contains the value that will be returned by the function =VLOOKUP(A4,$A$21:$D$25,2)?
    a. Column A
    b. Column B
    c. Column C
    d. Column D

    14. The function =IF(B4<B3),A1*100,A2) returns:
    a. A1*100 if cell B4 is greater than B3
    b. A2 if cell B4 is less than B3
    c. A1*100 if cell B4 is equal to B3
    d. None of the above

    15. Prototyping is most like what system installation conversion approach?
    a. Plunge
    b. Phased
    c. Pilot
    d. Parallel
    e. It's not like any conversion approach


    Answers: 1. c; 2. c; 3. d; 4. d; 5. c; 6. a; 7. c; 8. a; 9. c; 10. d; 11. c; 12. d; 13. b; 14. d; 15. c

 

 

 

 

SF State Home